Garage Lichtenvoorde

2015

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Garage Lichtenvoorde

hout, lichtenvoorde, overig, particulier

/
Garage
Lichtenvoorde

Garage Lichtenvoorde

Opdracht was een garage voor meerdere voertuigen met een hefbrug in het buitengebied van Lichtenvoorde bij door ons bureau ontworpen bestaande woning. De opdrachtgever houdt van sculpturen en wilde dat de garage sculpturaal zou worden. Daarnaast was er de wens om natuurlijke materialen toe te passen.

De nieuwe garage is gesitueerd achter en naast de woning die is opgebouwd uit grijze steen met zink en een mos-sedumdak, waarbij het dak van de woning met een schuine lijn uit het landschap oprijst.

Het bouwvlak voor de garage tussen de bestaande woning en een bestaande bomenrij, die we absoluut wilden handhaven, was beperkt. We hebben de garage meerdere ingangen gegeven zodat je de voertuigen in en uit kunt rijden zonder andere voertuigen te moeten verplaatsen.

In verband met de hefbrug was een bepaalde hoogte vereist. We hebben gekozen voor een volume die een tegengestelde beweging maakt met de schuine lijn van de woning. We hebben dit volume zodanig gesitueerd, dat de ruimte die ontstaat tussen de garage en de woning op een  vanzelfsprekende wijze leidt naar een patio. Deze patio is de voorruimte bij de voordeur.

Binnen in de garage komt op subtiele wijze natuurlijk licht naar binnen, ook op de werkbank. Het geheel is geïsoleerd.

De houtsoort  is Ipé met FSC-keurmerk.  Door deze keuze wordt duurzaam bosbeheer in Brazilië gesteund. Dit hout vergrijst langzaam en vormt uiteindelijk een mooi geheel met de grijze woning, zodat ze samen als eenheid worden opgenomen in het landschap. De latten volgen zoveel mogelijk de vormen van het gebouw als bevestiging van de contouren.