Woonhuis Lochem

2011

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Lochem

glas, lochem, particulier, stucwerk, woonhuis

/
Woonhuis
Lochem

Woonhuis te Lochem

Opgave: Een functionele woning aan de rand van Lochem, grenzend aan het buitengebied. De woning is bestemd voor een gezin met drie kinderen en kantoor aan huis. Het programma van eisen hield onder meer in: veranda’s, een goede zonwering( zonder lichtreductie), een afgesloten woonkeuken en een fitness ruimte. Uitzicht en bezonning waren bepalend voor positionering en indeling van de woning. De zitkamer en de woonkeuken zijn georiënteerd op het zuiden maar hebben tevens uitzicht op de grote achtertuin en landerijen aan de voorzijde. De hoofdslaapkamer ligt op het oosten aan de tuinzijde, de kinderslaapkamers liggen op het westen. De woonkeuken geeft een prachtig zicht op een eikenlaan.

De veranda’s zijn gedeeltelijk overkapt en gedeeltelijk open, dit biedt garantie van licht zowel in huis als op de veranda’s. Vides verbinden de begane grond met de verdieping en daardoor komt westenzon tot in de woonkamer die aan de oostzijde is gesitueerd.