Woonhuis Apeldoorn

2011

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Apeldoorn

apeldoorn, particulier, stucwerk, woonhuis

/
Woonhuis
Apeldoorn

Woonhuis te Apeldoorn

Een belangrijk doel was om de kwaliteit van de omgeving en haar bebouwing te respecteren door karakteristieken van de villa’s uit de eind 19e en begin 20e eeuw in de Parken te vertalen naar een moderne bouwstijl. Opvallend is bijvoorbeeld dat de huizen een manifeste topgevel hebben (een risaliet) aan de straatzijde met een lager deel (lijstgevel) aan één zijde eraan vast. De villa is dus meestal asymmetrisch van opzet met een verticaliserend effect (mede veroorzaakt door de hoge verdiepingen). In de woning komt hetzelfde principe terug, maar dan in abstracte vorm. Vooral vanuit linksvoor kun je dat goed waarnemen. Ook in de verhoudingen komen deze kenmerken terug. Dit zijn basiselementen waardoor het gebouw goed past bij de bestaande villa’s. Ook een ander karakteristiek element, de serre komt in de woning terug.