Woonhuis Soest

2017

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
/
Woonhuis
Soest

Nieuwbouw woonhuis in Soest

Op de bosrijke locatie met voornamelijk dennenbomen aan de rand van Soest is een bestaande bungalow vervangen voor een nieuwbouw woning. Binnen de geldende bestemmingsplaneisen van de bestaande woning is de woning van twee bouwlagen gerealiseerd.

Er is gekozen voor een open plattegrond, met alle woonfuncties inclusief de hoofdslaapkamer op de begane grond. De slaapvertrekken met badkamer voor de kinderen bevinden zich op de verdieping. Strak achter de vereiste rooilijn zijn ontvangruimtes met carport, entreehal en keuken geplaatst. De woonruimten waaronder de eetkeuken, eetkamer en woonkamer met overdekt terras op het zuiden zijn daarachter in een L-vorm rondom een open deel in het bos gelegd. Veel glazen puien van vloer tot plafond zorgen voor een directe verbinding tussen de woonruimtes en de natuur. Het stucwerk geeft het geheel een sculpturaal karakter en maakt dat de woning zich enigszins losmaakt van de omgeving. Maar sluit wel aan op de structuur van de lommerrijke omgeving met z’n vele bungalows. Door toepassing van natuurlijke materialen in de detaillering wordt een relatie met de landschappelijke groene omgeving gezocht. Dit verzacht weer het minimalistische beeld van de woning.