Verbouwing Holten

2012

Verbouwing Holten

glas, holten, metaal, particulier, renovatie, riet, verbouwing, woonhuis, zink

/
Verbouwing Woonhuis
Holten

Verbouwing woonhuis Holten


Allereerst is vanuit cultuurhistorische en architectonische waarde gekozen om het oude landhuisje in oude luister te herstellen en de uitbreiding zo vorm te geven dat de bestaande woning herkenbaar zou blijven. Om aan te sluiten op de beeldtaal van de bestaande woning is de uitbreiding vormgegeven in dezelfde materialen als het landhuis. Echter door riet op een moderne wijze te verwerken is op een subtiele wijze afstand genomen tot de oudbouw. De uitbreiding is aan de zijgevel van het landhuis gerealiseerd waardoor de oude indeling en detaillering (haard en gang) intact zijn gebleven. 

Door het introduceren van een niveauverschil was het mogelijk een ruime slaapkamer in de kap te realiseren en ontstond voor het interieur op de begane grond een ruimtelijk boeiende relatie met de oudbouw. In overeenstemming met het landhuis is de uitbreiding gemaakt. De knip tussen oud-en nieuwbouw is uitgevoerd in koper. De vloer van de uitbreiding is bekleed met epoxy om een moderne uitstraling te krijgen in relatie tot de tegelvloer van de bestaande woning.

/