CPO Wonen aan het Dinkeldal Losser

2021

The Virtual Dutch Men

CPO Wonen aan het Dinkeldal Losser

baksteen, cpo, losser, seriematig, woningbouw

/
CPO & Woningbouw Wonen aan het Dinkeldal
Losser

Wonen aan het Dinkeldal

Maas Architecten architectuur & interieur uit Lochem en Zeist heeft de opdracht gekregen om de woningen op het voormalige topCraft-terrein aan de Ravenhorsterweg te ontwerpen. Het bureau is al bijna 5 jaar nauw betrokken bij het project en heeft meegedacht met het stedenbouwkundigplan en daarnaast het beeldkwaliteitsplan voor deze locatie mogen opstellen.

Het plangebied ligt op het overgangsgebied van bebouwing naar het Dinkeldal, bestaande uit de Dinkel met daaromheen natuurgebied met een hoge landschappelijke waarde. Het uitzicht en de overgang van het dorp Losser naar de Dinkel maakt dit gebied uniek.

Uitgangspunt is geweest om dit landschappelijke groen verder door te trekken in het plangebied en het zicht op het Dinkeldal te versterken. Het gebied is daardoor op te delen in drie deelgebieden. De noordrand, de oostrand en het middengebied.

In dit ruim opgezette stedenbouwkundige plan komen alle bewoners aan het groen te wonen en door de gekozen typologie is de groenbeleving maximaal; dat alles maakt dit plan uniek.

Per deelgebied hebben we verschillende huizen ontworpen met voor ieder een eigen identiteit. De woningen zijn helder van structuur en de begane grond is grotendeels vrij indeelbaar.

Omdat de omliggende natuur van zichzelf al zoveel rijkdom bevat, is gekozen voor eigentijdse ingetogen architectuur die in harmonie is met haar omgeving. Er worden natuurlijke materialen toegepast in leemachtige en naturel achtige tinten. Door de toepassing van deze natuurlijke materialen wordt een relatie met de landschappelijke groene omgeving gezocht.

Samen vormen de individuele woningen in het gebied een ensemble naar eenheid en verscheidenheid.

Voor meer informatie over de verkoop en de verkoopprijzen kunt u contact opnemen met KockvanBentum makelaars:

https://www.kvbm.nl/52-ebae-1686/nieuwbouwproject/wonen-aan-het-dinkeldal-7581-he-losser