Appartementen Doetinchem

2011

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Appartementen Doetinchem

appartement, doetinchem, glas, seriematig, stucwerk, utiliteit, woningbouw

/
Appartementen
Doetinchem

Appartementen te Doetinchem

Het gebouw is gesitueerd op een kavel aan de De Jongstraat in de wijk Rozengaardseveld te Doetinchem. Het stedenbouwkundige karakter van de wijk wordt voornamelijk gekenmerkt door de voor deze periode typische heldere, ruime en vooral nuchtere opzet waarbinnen alleen het toenemende automobielgebruik en dus de behoefte aan parkeerruimte onderschat is. Een belangrijke andere kwaliteit van de wijk is de ruimte welke is gelaten aan het groen. Toen Maas Architecten gevraagd werd een ontwerp te maken voor een appartementengebouw op deze locatie werden we vooral getroffen door de in potentie enorme kwaliteit van de plek. Op de plek stonden nog de restanten van een voormalig wijkgebouwtje, al jaren niet meer in gebruik en dus vervallen en overwoekerd door groen. De relatief kleine kavel ligt aan de rand van het park Overstegen met aan de zuidzijde een prachtige waterpartij. Het bestaande gebouw was slechts 1 laag hoog en was daardoor en door het vele groen nagenoeg niet zichtbaar. De stedenbouwkundige randvoorwaarden boden de mogelijkheid tot 5 lagen hoog te gaan. Deze hoogte, in combinatie met de ligging aan de vijver welke vanaf de locatie doorloopt tot aan de J.F. Kennedylaan, betekende dat het gebouw van grote afstand zichtbaar zou zijn.

De bestaande stedenbouwkundige setting is eenvoudig van opzet en de uitstraling van de bestaande bebouwing is erg neutraal zowel in vorm als in kleur. Hierop is gereageerd met een vormgeving welke in de basis dezelfde rustige, eenvoudige, bijna neutrale uitstraling heeft als de bestaande bebouwing maar waarin de kwaliteiten van de plek op detailniveau doorwerken in de architectuur.

/