maas architecten

architectuur & interieur

Verbouwing Laren

2013

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
/
Verbouwing Woonhuis
Laren

Verbouwing Boerderij Laren

De boerderij in het buitengebied, waar voorheen Albert Mol woonde, was te klein. Bovendien was er behoefte aan een beschutte buitenruimte (vaak het probleem bij bestaande boerderijen die al compleet zijn, iets aan te bouwen).

Programma van wensen: berging, werkruimte, slaapruimte, atelier en een plekje in de zon, zowel binnen als buiten. Dit alles binnen een zeer beperkte hoeveelheid m2. Belangrijkste uitgangspunten waren dan ook de oriëntatie op zon en uitzicht, de relatie tussen bestaande keuken en zonterras en de verbinding tussen het bestaande en het nieuwe.

Ook zochten we naar meer lichtinval en een sterke ruimtelijke beleving met een contrast tussen gesloten en open. En, we zien de opdrachtgever weerspiegeld in het open karakter van het gebouw.