Woonhuis Woerden

2014

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Woerden

hout, particulier, stucwerk, woerden, woonhuis

/
Woonhuis
Woerden

Woonhuis Woerden

De woning staat in een onopvallend buurtje aan de rand van Woerden. Het ontwerp van de woning is in relatie tot twee naastliggende woningen ontstaan.

Om een bestemmingsplanwijziging voor de eigentijdse woning mogelijk te maken is gekozen om de lessenaardaken van deze twee aanpalende panden over te nemen als hoofdvorm. De voorgevel heeft een hoogte van twee bouwlagen en daarmee een wat formeler aangezicht terwijl de achtergevel naar de tuin in een enkele bouwlaag  informeel is en goed aansluit bij de rest van het groene achtergebied. De indeling van de woning heeft een open structuur. De woonruimtes, woonkamer en eetkamer, zijn gepositioneerd aan de achterzijde en hebben middels een doorgaande pui van plafond tot vloer direct verbinding met de tuin. Dit is de zonzijde van de locatie. Opzij is een grote overkapping aan de woning gemaakt om beschut en overdekt buiten te kunnen zitten.

De eetkeuken is aan de straatzijde en op de begane grond, allemaal gelijkvloers, is ook de hoofdslaapkamer gekomen. Op de verdieping zijn twee slaapvertrekken met separate badkamer en een zithoek gemaakt. Het witte stucwerk contrasteert met de rest van de omliggende woningen van metselwerk en zadeldaken. Maar door een mooie mix van natuurlijke materialen krijgt de woning voldoende aansluiting in de groene omgeving. Het grote lessenaardak is bekleed met moscedum. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige en natuurlijke materialen en kleuren. De inrichting en stoffering in dezelfde sfeer en stijl maakt van de woning een stijlvol geheel. .

/