Woonhuis Valkenburg

2012

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Valkenburg

metaal, particulier, stucwerk, valkenburg, woonhuis, zink

/
Woonhuis
Valkenburg

Woonhuis Valkenburg

Op een nieuwbouwlocatie in Valkenburg, deelplan Dorpsrand Oost, onder de voormalige aanvliegroute van het militair vliegveld, is een vrijstaande woning met boothuis gerealiseerd.

In intensief overleg met opdrachtgever, zijn woonwensen, context en oriëntatie vertaald in een langgerekt woonhuis met bijgebouw. Centraal gelegen op het kavel wordt optimaal gebruik gemaakt van uitzicht op de nabij gelegen rivier de Rijn enerzijds en het nieuw aangelegde park anderzijds. Ook is de woning zodanig gesitueerd, dat alle leefruimtes op de zon zijn georiënteerd en dat privacy t.o.v. de openbare weg- en water geregeld zijn met een royale patiotuin met zwemvijver. Achterop het kavel is een boothuis gesitueerd, waardoor een directe verbinding met het water mogelijk is.

Vanaf entree, zijn verschillende functies in open verbinding achter elkaar gepositioneerd, waarbij de eetkamer is voorzien van een riante vide, waardoor contact met verdieping mogelijk is en licht en ruimte hier op een bijzondere manier toe kunnen treden tot de woning.

Een deels gebogen kapvorm en materialisatie geven de woning een excentriek uiterlijk. Er is met donkere kleuren is gewerkt voor gevels en dak, waarmee door het gebruik van veel glas ook witte interieur een rol speelt in het uiterlijk van de woning. Om het daglicht in de woning te reguleren op verschillende plekken aluminium lamellen toegepast.

/