Woonhuis Sneek

2011

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Sneek

glas, particulier, sneek, stucwerk, woonhuis

/
Woonhuis
Sneek

Nieuwbouw woonhuis Sneek

Wonen in Friesland is pas ideaal als dat wonen aan het water is. De familie had het geluk een kavel te bemachtigen direct aan het water. Niet alleen aan de oever is er een mooi uitzicht over het water maar ook aan de andere zijde, aan de overkant van de straat, is het uitzicht nagenoeg onbelemmerd. De linkerkant van de kavel wordt hoofdzakelijk door begroeiing afgeschermd. Alleen rechts is de aangrenzende kavel bebouwd. Deze omstandigheden bepaalden de context waar vanuit Maas architecten het ontwerp voor het woonhuis is gestart.

Het woonprogramma is in de plattegrond naar functie in een aantal vierkanten opgesplitst en die zijn vervolgens in een L-vorm gerangschikt. De buitenzijden van die vorm zijn naar de straat en naar de buren georiënteerd. Daardoor is in de oksel van de L-vorm een beschut privé-gebied ontstaan tussen enerzijds de transparante relatie met het woonhuis en anderzijds de bescherming van het groen en het vrije uitzicht over het water.

Het woonhuis heeft twee bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich vier aaneengeschakelde functionele gebieden met daarin de entree, de keuken, een werkvertrek en de woonkamer. De verdieping heeft drie slaapkamers met twee badkamers en er is ruimte voor een dakterras. Tenslotte is er nog een vijfde functioneel gebied aan de L-vorm toegevoegd met daarin de verdiept liggende garage en een daarboven gelegen extra ruimte die nu als speelruimte voor de kinderen is ingericht.