Woonhuis Scherpenzeel

2015

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Scherpenzeel

glas, particulier, scherpenzeel, stucwerk

/
Woonhuis
Scherpenzeel

Woonhuis scherpenzeel

De woning is gesitueerd op een locatie aan de rand van een prachtig natuurgebied, met zicht op de weilanden en bosranden van de naaste omgeving, en gelegen naast een aangelegde plas water. Het kavel maakt deel uit van vijf kavels aan de rand van het buitengebied van Scherpenzeel.

De structuur van de woning staat geheel in dienst van een open relatie met het natuurgebied. Hiervoor is de woning aan de achterkant en zijkant helemaal opengewerkt en maakt het dak ter plaatse van de woonkamer en het overdekte terras een opgaande beweging om de natuur van binnenuit optimaal te ervaren. De woning van twee verdiepingen is half in de grond gedrukt om het souterrain op zichthoogte van het water van de retentievijver te leggen. Hier loopt het water tegen de keermuur van het souterrain en buitenterras aan.

De vloer van het souterrain zit onder het waterpeil van de plas. De bovenste verdieping bevat de woonvertrekken samen met een hoofdslaapkamer en een inpandige garage en de onderste verdieping bevat ontspanningsruimten met de overige slaap-en logeerkamers en serviceruimten. Ook op dit lagere niveau zijn buitenterrassen gemaakt. De voorgevel aan de straatzijde is om privacy redenen zo veel mogelijk gesloten gehouden. De woning is helemaal opgetrokken uit metselwerk met een buiten gevelstucwerk als bekleding in een donkergrijze kleurstelling. De woning heeft een sculpturale hoofdvorm en komt een beetje los van de omgeving. Door de toepassing van houtaccenten wordt weer de relatie met de natuur gelegd.