Woonhuis Rotterdam

2014

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Rotterdam

baksteen, glas, hout, particulier, rotterdam, stucwerk, woonhuis

/
Woonhuis
Rotterdam

Woonhuis Rotterdam

In het Molenlaankwartier (deelgemeente Hillegersberg- Schiebroek) die grenst aan de rand van het Lage Bergsche Bosch heeft de gemeente Rotterdam een groenstrook ontwikkeld voor uitgifte van een tiental vrije kavels. De betreffende kavel kijk aan de achterzijde uit op het groen. Hier is het ontwerp en de verdeling van de woonruimtes op gebaseerd. Door drie gesloten volumes vrij te positioneren binnen het bouwvlak ontstaat een open doorlopende restruimte waar tussen en onder open ruimtes wordt gecreëerd. Hier zijn de woonruimtes gemaakt die in directe relatie met de buitenruimtes staan. De gesloten volumes bevatten de berg- en de slaapvertrekken. De diverse ruimtes zijn via een splitlevel verdeling met elkaar in verbinding gebracht. Onder het huis is gedeeltelijk een kelder gemaakt die aan de straatzijde via een hellingbaan bereikbaar is met de auto.

De gesloten volumes zijn bekleed met wit geïsoleerd stucwerk wat in contrast staat tot het zware metselwerk en houten latten. De materialen van het interieur, hout en grijze vloertegels, geven de woning een natuurlijke uitstraling.

/