maas architecten

architectuur & interieur

Woonhuis Laren

2015

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
/
Woonhuis
Laren

Woonhuis Laren

Deze woning in de omgeving van Laren is gesitueerd in een prachtige landelijke omgeving. Het uitzicht is rondom weids en open.

Het ontwerp is in zijn uitstraling een herinterpretatie van een traditionele boerderij, waarbij hoofd-en bijgebouw één geheel vormen, zonder letterlijk terug te grijpen op de traditionele vormentaal.

De hoofdvorm is lang en smal en alle woonruimtes zijn zo gesitueerd, dat een optimale beleving van de rondom naar alle kanten prachtige vergezichten mogelijk is

 

De lange smalle plattegrond, waarbij de smalle westzijde iets breder uitloopt naar de oostzijde, is afgedekt met een grote rieten kap, die door deze gerende vorm een lichte helling heeft.

Deze vorm geeft de woning richting. De woning bevindt zich letterlijk op de scheiding van twee verschillende landschap karakteristieken. De westzijde, sluit aan op de meer beboste, gesloten omgeving van het al aanwezige landgoed. De oostzijde, is meer open, gericht naar het weidse agrarische landschap.

 

/