Woonhuis Gorssel

2011

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
/
Woonhuis
Gorssel

Woonhuis te Gorssel

Stedenbouwkundige uitgangspunten

 

Woonhuis Nan bevind zich aan de rand van een uitbreidingswijk van Gorssel. De kavel  ligt aan een zandweg richting het Epserbos tegenover een oude boerderij.

Door plaatsing van een L-vorm aan de rand van de kavel aan de straat en zandweg onstaat een besloten binnengebied. Het huis is in vorm een overgang tussen de traditionele bebouwing van de wijk en de naastliggende boerderij aan de overzijde van de zandweg.

Architectonische uitgangspunten

 

Door gebruikmaking van een lijnenspel in de kopgevels wordt uitdrukking gegeven aan de binnen en buitenkant van de woning. De huid van de woning omhult het woonprogramma en verbind het met de besloten tuin. Door deze lijn op te tillen aan de straatzijde worden de entree en de carport vormgegeven.

De toepassing van riet geeft uitdrukking aan het omhullende effect en refereert aan de naastliggende boerderij. Door insnijdingen op de hoeken van de woning is er vanuit het interieur diagonaalsgewijs een weids uitzicht over de landerijen mogelijk.