Woonhuis Epse

2011

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Epse

epse, glas, particulier, stucwerk, woonhuis

/
Woonhuis
Epse

Woonhuis Epse

Dit huis is gesitueerd op een brede, relatief ondiepe “noordkavel”. Omdat de voorzijde van de woning op het zuiden is gelegen en de woning in een bosrijke omgeving staat, is gekozen voor een relatief lage woning met een licht naar het noorden aflopend hellend dak. Dit om zo min mogelijk schaduw te geven aan de privacy zijde (noord) van de woning. De wens was om in dit bosrijke gebied een lichte, transparante woning te ontwerpen.

De zuidzijde is opgetild van het maaiveld waardoor het zogenaamde beletage effect ontstaat. In dit deel van de woning bevinden de zitkamer, werkkamer, ouderslaapkamer en badkamer. Het achterste deel van de woning ligt lager en bevindt zich op maaiveldniveau. Hier zijn onder andere de kinderslaapkamers en de eetkeuken gesitueerd. De eetkeuken is verbonden met een buitenterras aan de achterzijde van de woning.

Onder het opgetilde deel van de woning aan de voorzijde zijn een logeerkamer een bibliotheek ondergebracht. De bibliotheek is hoog en met een vide aan de zitkamer en werkruimte daarboven verbonden. In de overige ruimtes van het sousterrain zijn de installaties en bergruimtes ondergebracht. De bergruimtes zijn via een hellingbaan met de auto bereikbaar.