woonhuis Enschede

2016

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
/
Woonhuis
Enschede

Woonhuis Enschede

Voor een kavel aan de rand van Enschede is een ontwerp gemaakt voor een ruime gezinswoning in een moderne vormgeving. Het wit gestuukte huis contrasteert enigszins met de groene lommerrijke omgeving maar voegt zich mooi op de locatie in maat en schaal en door de toepassing van natuurlijke materialen en kleuren zoals het donkere metselwerk en houten verticale latten voor de grote raampartijen.

Het ontwerp laat zich lezen als een witte hoofdstructuur in stucwerk met daaronder geplaatste of ingeschoven doosvormen van metselwerk. Onder deze hoofdstructuur en tussen de gemetselde dozen, van de hoofdslaapkamer en keuken, blijft een open ruimte over voor de woonfuncties.

De woning van twee bouwlagen is met een metselwerk plint iets in de bodem verzonken waardoor het daar bovenop geplaatste witte hoofdvolume loskomt van het maaiveld. Dit geeft een zwevend effect aan het ontwerp.

De indeling van de woning is gericht op de grote relatie tussen binnen en buiten. Aan weerszijde van de woonfuncties zijn terrassen gemaakt welke samen met grote raampartijen een optimaal uitzicht op en beleving van het buitengebied mogelijk maakt. Een monumentale boom op de hoek van het kavel maakt hier onderdeel van uit. De eetkamer, wat het centrale gedeelte is van de woning, is anderhalve bouwlaag hoog. Deze grote plafondhoogte versterkt de relatie met buiten.

In het half verdiepte gedeelte van de woning is het parkeren en bergingen ondergebracht. Op de verdieping, in splitlevel in verbinding gebracht met de begane grondvloer, zijn de slaapfuncties voor de kinderen gemaakt aangevuld met een ruime werk- en speelkamer voor het hele gezin. De woonfuncties richten zich meer op de tuin en uitzicht op het prachtige landschap.