Woonhuis Berlicum

2016

PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn
PinterestFacebookLinkedIn

Woonhuis Berlicum

berlicum, glas, particulier, riet, woonhuis

/
Woonhuis
Berlicum

Moderne villa in het buitengebied

De villa ligt in een open landschap en is ontworpen in een H-vorm.
Zoals in een loft zijn alle ruimtes met elkaar verbonden. Het vrijwel  transparante tussenstuk dat de twee rietgedekte volumes verbindt vormt de entree.
Aan de straatzijde op het oosten wordt de woning enigszins beschut door een bosje.
Het hoofdgebouw, het linkervolume is bijna helemaal van glas.
Het zitgedeelte en de eetplek zijn op het westen en zuiden gesitueerd.  Zij bieden een weids uitzicht.
Achter het glas aan de straatkant bevinden  zich in een houten doos de keuken, bijkeuken en toilet.
De hoofdslaapkamer ligt geheel privé op het noorden.
Het rechtervolume heeft aan de straatzijde een houten gevel waarin enkele delen uit luiken bestaan.
Achterin dit volume bevindt zich een glazen kas, die ook als atelier gebruikt kan worden.
Door de H-vorm ontstaat een besloten buitenruimte waar je uit de wind de zon kunt zien ondergaan. Ondanks het vele glas gebruik is de privacy gewaarborgd.