Interieur woonhuis Zutphen

2019

Interieur woonhuis Zutphen

interieur, modern, renovatie, zutphen

/
Interieur
Zutphen

Renovatie binnenstedelijk pand

Voor één van onze opdrachtgevers mochten wij de woning gelegen in het historische centrum van Zutphen renoveren. De monumentale woning beslaat 3 woonlagen en bevindt zich boven een winkelpand. In het verleden zijn voor en achterhuis verbonden, echter, door grote niveauverschillen was de bereikbaarheid van het achterhuis wat moeizaam. Onze focus lag dan ook op het trappenhuis, letterlijk de verbinding tussen de 2 panden. Om het achterhuis goed bereikbaar te maken zijn constructieve ingrepen nodig geweest; door inventieve ingrepen in de originele bouwkundige structuur is het mogelijk geworden de trap door de panden te vlechten. Behalve dit knooppunt hebben we ook een tijdloos, klassiek interieur ontworpen. Als wandbekleding hebben we gerookt eiken toegepast; door een subtiel patroon krijgt deze wand een eigen karakter. Het verouderde eiken, wat op elke vloer ligt, is middels de optrede het verbindende element (als een waterval) tussen voor- en achterhuis.

Aangezien het pand zijn eigen grillige contouren heeft was het vormgeven van de badkamer een uitdaging. Hier hebben we met maatwerk keramisch materiaal gewerkt. Op deze manier zijn er zo min mogelijk storende lijnen aanwezig.

In de slaapkamer is een maatwerk kastenwand gerealiseerd waarbij de contour van de kap maatgevend is. Voor de stoffering en meubilering hebben we vastgehouden aan het zelfde thema; kleuren zijn verzadigd en gedempt. De meubels zijn moderne klassiekers.