maas architecten

architectuur & interieur

Terug naar nieuwsoverzicht

Oplevering parkeergarage WILA Press Brake Productivity

Gistermiddag heeft Maas Architecten de nieuwe parkeergarage WILA Press Brake Productivity Lochem opgeleverd samen met VDR Bouwgroep aan WILA Press Brake Productivity. Deze hightech parkeergarage biedt ruimte aan 200 auto’s en een fietsenstalling en bestaat uit 2 parkeerlagen. Het ligt ingebed in een groene omgeving. Als een translucent gordijn is de metalen gevel uitgevoerd. Het geeft het gebouw een bijzondere lichtheid, waarbij de grens tussen parkeergarage en context vervaagd wordt. Langs het toegepaste kabelnet krijgt het aanwezige groen de kans om zicht te verenigen met het gebouw. De aanwezige patio met berkenbomen geeft het gebouw een extra dimensie. Er ontstaan interessante doorkijkjes en het daglicht valt prachtig binnen. Het gebouw gaat een interactie aan met de cycli van de natuur ( dag vs. nacht, zon vs. bewolkt) Door de hoeveelheid natuurlijk licht wordt de begane grond van de parkeergarage slechts aangelicht met 1 ledlijn. Ventilatie gebeurd natuurlijk. Regenwater wordt ge├»nfiltreerd in de bodem. Dit duurzame en circulaire gebouw bestaat voornamelijk uit demontabele bouwelementen en bouwmaterialen.

 

Maas-admin | Maas architecten
Maas-admin | Maas architecten
Maas-admin | Maas architecten