maas architecten

architectuur & interieur

maas architecten

architectuur & interieur

Terug naar nieuwsoverzicht

In uitvoering: Nieuwbouw tweede productievestiging WILA Lochem

In opdracht van WILA Lochem heeft Maas Architecten het ontwerp gemaakt voor de tweede productievestiging in Lochem. Door de forse groei die WILA de afgelopen jaren heeft doorgemaakt én om klaar te zijn voor de toekomst is de bouw van een tweede locatie noodzakelijk. WILA BV ontwikkelt en produceert wereldwijd high-end klemsystemen en gereedschappen voor kantpers bouwers en gebruikers.

Het pand heeft een eenvoudige opzet en een uitgesproken karakter en bestaat uit een groot volume van 85 bij 155 meter, waarin aan beide uiteinden, een tweelaags-volume aanwezig is. Hierin zijn kantoren, bedrijfskantine, kleedruimtes gehuisvest.

In het midden gebied bevindt zich de productiehal. Deze hal is opgebouwd uit een raster van vakwerkliggers waardoor een vrije overspanningen van meer dan 21 meter mogelijk is. De gebruiker is met zijn machineparkopstelling zeer flexibel. De gevels zijn opgebouwd uit compositie van horizontale donkere gevelbeplating, schoonbeton elementen, rvs panelen, glas en aluminium lamellen.

Het gebouw wordt all-electric uitgevoerd.

Samen met WILA BV, Kreunen Bouw Lochem, Alferink Installatietechniek, Trias advies & energiemanagement en Lievense | WSP wordt momenteel het project verder uitgewerkt, zodat januari 2020 de uitvoering kan starten.